Doortje Duif
Groep 1 - 2 - 3 - 4
Kinderen met leerproblemen/concentratieproblemen

Een "visuele" leskist over de dieren die op de kinderboerderij leven.
In deze leskist wordt elk dier individueel behandeld in de vorm van 2 opdrachten 1 doe-opdracht (leuk) 1 leeropdracht (educatief).

Deze leskist bevat totaal 10 boerderijdieren deze 10 dieren zijn ook daadwerkelijk op de kinderboerderij aanwezig. Deze 10 boerderijdieren (hout) liggen uitgestald op een tafel. 

De opdracht begint met een versje dat wordt voorgelezen en iets verteld over het dier de kinderen moeten raden om welk dier het gaat en pakken dan het juiste dier (hout) van de tafel. De begeleider loopt met het groepje kinderen naar het juiste dier. Het dier wordt van alle kanten goed bekeken. De kinderen mogen zeggen wat ze een beetje vreemd vinden aan dit dier of wat ze juist heel erg leuk/grappig vinden.

Dan wordt het tijd om de opdrachten uit te voeren een leuke/speel opdracht en 1 leeropdracht. Middels deze opdrachten leren de kinderen ook nog een en ander over het dier. Alle dieren hebben een naam zoals Kaatje de Kip/ Erik de ezel/ Mimi de muis enz.

Tijdens de opdrachten blijft het (houten) dier bij het groepje zodat de kinderen steeds kunnen zien om welk dier het gaat.