Historie
In het sinds de crisisjaren anno 1932 bestaande Rooise natuurpark De Kienehoef bouwde men jaren later een vogel volière en werd er een omheinde ruimte aangelegd waarin enkele hertjes konden grazen. In de jaren 90 van de vorige eeuw kwam men op het idee dat het eigenlijk wel mooi zou zijn als nabij die hertenweide een echte kinderboerderij zou ontstaan! Toenmalig wethouder Mari Thijssen heeft zich daarvoor ingespannen en samen met enthousiaste vrijwilligers kwamen al snel de eerste plannen op tafel. 

De intentie was een kinderboerderij op te zetten die zelfstandig, met zo min mogelijk gemeentelijke inmenging kon functioneren. Er moesten gebouwen worden opgetrokken, afscheidingen worden gezet en mensen met kennis van zaken worden aangetrokken!Het geheel diende natuurlijk een goede organisatorische en juridische basis te krijgen., Na vele vergaderingen en andere ‘bouw’-bijeenkomsten, werd op 17 februari 1997 Stichting Kinderboerderij Kienhoeve opgericht.Er werd samenwerking gevonden met de Stichting Dichter+Bij die zich bezighield met dagbesteding van mensen met een beperking.

Uiteindelijk gingen juist deze mensen, onder begeleiding, dagelijks de ‘boerderij’ met succes samen met de vrijwilligers draaiend houden. Aanvankelijk bestond er enige scepsis over de komende samenwerking tussen vrijwilligers / beheerders en de mensen met ’n beperking. Er was ernstige twijfel bij sommige vrijwilligers die maar moeilijk konden geloven dat dit goed zou gaan. Gestaag doorgaan en volhouden was de boodschap en uiteindelijk bleek dat het prima werkte. Twijfel maakte plaats voor enthousiasme.


Mensen met ’n –verstandelijke- beperking bleken mensen met mogelijkheden!!


Ondertussen zijn we zoveel jaren verder en is de kinderboerderij springlevend! 

Een welhaast ontelbaar aantal kinderen, al dan niet vergezeld door ouders, opa en oma of anderen hebben onder andere de geiten, de pauwen, de herten, en de ezels weten te vinden.
Stichting Kinderboerderij Kienehoeve kent een aantal werkgroepen met vrijwilligers die, speciaal voor kinderen, het gehele jaar door activiteiten organiseren; van de lente tot en met de winter staat er maandelijks wel een activiteit op het programma!

Stichting Kinderboerderij Kienehoeve is het springlevende bewijs dat de leus; ‘Samen Werkt’ ook inderdaad Samen Werkt! Nog steeds zijn de medewerkers met een beperking, die bij hun dagelijkse werkzaamheden op de boerderij, door personeelsleden van Dichterbij worden begeleid stuk voor stuk zeer welkome gasten. Zij zijn, samen met de beheerders / vrijwilligers, de onmisbare peilers onder een geweldig fijne voorziening!

Kinderboerderij Kienehoeve is gelegen in het prachtige groene park De Kienehoef (Zwembadweg).

Samen met de in het park aanwezige openbare speeltuin heeft Sint- Oedenrode twee toppers die elk vrij uurtje uitnodigen om daar te vertoeven en te genieten van dier, spel en natuur aan de rand van Het Groene Woud in het Groene hart van de Meierij.

Kom vooral eens kijken, en ... U komt zeker weer terug!